Projekt „Skřítek z poštovní obálky“- zahájení a první týden u nás ve školce.

Můj projekt s cestovním skřítkem odstartoval v pondělí 7.9.2020 v naší školce. Jsme šestitřídní mateřská škola na okraji Prahy. Konkrétně v Horních Měcholupech. Máme nedaleko krásný lesopark a přehradu. Ale ani školková zahrada nelze opomenout.

Dopoledne jsme s dětmi obdrželi tajemnou obálku. Jelikož máme letošní rok s tématem Indiánů, sedli jsme si k našemu kmenovému ohni a přemýšleli jsme, co by tak asi mohlo v obálce být. Posílali jsme si obálku, opatrně ji osahali, poslechli…

Když jsme ji otevřeli, vykouknul na nás malý skřítek. Přišel k nám poštou, prý rád poznává nová místa a kamarády, a tak cestuje po školkách. Pár dní prý u nás zůstane.

Aby byl u nás spokojený, začali jsme stavbou domečků. Domečků bylo tolik, že si skřítek ani nemohl vybrat, který se mu líbí víc.

Skřítek si pro nás připravil různé úkoly, které nás moc bavily. Hledali jsme předměty, které poztrácel po třídě, zpívali jsme a cvičili se skřítkem. Dokonce jsme jeden den měli olympiádu a dostali jsme zlaté medaile. Třídili jsme barevná víčka podle stejně barevných domečků a vyprávěli jsme si se skřítkem pohádky. A aby se nám po skřítkovi nestýskalo, vyrobili jsme si ho z papíru.

Na konci týdne jsme se skřítkem rozloučili a popřáli jsme mu šťastnou cestu a ať se mu v další školce s děmi a paní učitelkami líbí.

Už se moc těšíme na zprávy z dalších školek. 🙂

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *