Pop it – několik tipů, jak využít s dětmi

Není snad nikdo, kdo by o téhle antistresové hračce, která má napodobovat praskání bublinkové fólie, neslyšel🙂.

Zpočátku velký hit se nyní většině z vás jistě povaluje bez povšimnutí někde doma.

Tady jsem pro vás sepsala pár super nápadů, jak můžete tuhle blbůstku využít s dětmi a ještě si při tom něco procvičí a naučí😉👍🏻.

Skládání obrazců

Pop it nám poslouží jako podložka pro skládání různých obrazců. Dětem vytvoříme předlohy, podle kterých pak budou skládat na pop it různé obrazce např. z korálků, kuliček, bambulek nebo prostě jen obrazce protlačí podle vzoru.

Děti si při tom procvičí jemnou motoriku, orientaci v prostoru.

Bludiště

Na papír nakreslíme tabulku podle naší pop it podložky. Nakreslíme start a cíl a šipky s čísly, kudy povede cesta bludištěm. Děti pak podle pokynů šipek a čísel protlačují bublinky v pop it podložce a snaží se najít cestu do cíle. Cestu do cíle mohou také vyskládat kuličkami.

Děti si procvičí počty, prostorovou a pravolevou orientaci.

Sluchové rozlišování

Vytvoříme si tabulku ve tvaru pop it podložky. Do tabulky nakreslíme různé obrázky. Lze také nalepit nálepky či natisknout razítka. Děti pak dle našeho zadání budou protlačovat ty bublinky, kde jsou obrázky začínající například na hlásku “K” apod.

Procvičí si sluchové rozlišování i zrakové rozlišování.

Písmena nebo číslice

Vytvoříme si tabulky podle naší pop it podložky. Do tabulky zakreslíme tvary písmen a číslic. Děti je do podložky mohou protlačovat či vyskládat z kuliček.

Procvičí si tvary písmen a číslic a zrakové rozlišování, orientaci v prostoru.


Hledání slov

Na pop it podložku lze napsat písmena abecedy. Děti pak dle předloh, na kterých mají napsaná jednoduchá slova, hledají na podložce stejná písmena, ze kterých je slovo složeno.

Procvičí si zrakové rozlišování, orientaci v prostoru, sluchovou analýzu a syntézu.

Počítadlo

Pop it podložku můžeme využít jako počítadlo. Děti si vždy protlačí daný počet bublinek, které následně sečtou a dostanou správný výsledek.

Znáte další tipy na aktivity s pop it? Napište mi🙂👍🏻

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *