Za krokodýlem Hostivařské přehrady

S dětmi jsme se rozhodli, že se vydáme na cestu za pokladem. Konkrétně za krokodýlem Hostivařské přehrady.🐊😳

Že jste o něm nikdy neslyšeli? Tak já vám to teď všechno povím😁👍🏻.

Tuhle prima cestu za pokladem si pro nás připravil Kvído (Albi) . Je to malý chobotničák 🐙, který rád cestuje a má spoustu dalších krásných cest za pokladem po celé České republice. Stačí si jen vybrat, kterou máte zrovna nejblíž.

Na internetu si zakoupíte cestu, která se vám líbí. Za 224Kč se připravte na prima procházku. 👍🏻

Na e-mail vám přijde PDF soubor s cestou a pokyny.
O nic se nemusíte starat😉👍🏻. Jen o svačinu a dobrou náladu 😁. A ještě je dobré si vytisknout tabulku na razítka. Soubor s cestou si tisknout nemusíte. Otevřít si ho můžete pohodlně v mobilu nebo na tabletu. Ale pokud si ho chcete také vytisknout, tak samozřejmě můžete😉.

Co je obsahem PDF souboru, který obdržíte?


Popis cesty, kudy se máte vydat a pohádka s úkoly, kdyby náhodou někde krabička chyběla nebo jste ji nenašli.

Jak probíhá cesta?

Po cestě máte za úkol najít 10 stanovišť. Na každém stanovišti naleznete v krabičce část pohádky s úkoly. Úkoly jsou ve dvou variantách – pro mladší a pro starší děti.

Dále v krabičce najdete razítko. Razítka budete sbírat do tabulky, kterou si vytiskněte. Mě pobavilo razítko na posledním stanovišti, kdy se děti jednoznačně shodly na tom, že je to koronavirus😂🦠.
Všechna místa, kde jsou krabičky ukryté, jsou v souboru znázorněna na fotografiích a doplněna o GPS souřadnice.

A pokud budete mít štěstí, najdete s krabičkou i putovní kamínek stejně jako my.

Je důležité, myslet s dětmi při hledání krabičky na to, abyste neodhalili její umístění náhodným kolemjdoucím. Tím předejdete tomu, že se dostane do rukou někoho, kdo o hře nemá ani tušení a eliminujete riziko jejího odcizení. Uvidíte, že se děti do této tajné špionské role rychle dostanou a bude to bavit i vás, dospělé😁.

Pokud by se ale stalo, že by cokoli v krabičce chybělo nebo dokonce i celá krabička, dejte vědět na kvido@albi.cz.

Hurá poklad

Na konci cesty naleznete ukrytý poklad. Parádní dřevěnou truhličku, kde jsou odměny pro děti. Kvído myslel na všechno a poklady byly ukryty dva. To z toho důvodu, kdyby ten první třeba někdo odnesl nebo byl prázdný apod.
Myslete ale na to, že poukaz, který si zakoupíte, je určen pro jednu rodinu. Vezměte si tedy z pokladu odměny dle počtu dětí. Maximálně však 4. Pokud jdete na cestu s přáteli nebo jako já se třídou dětí, buďte ohleduplní k ostatním a dodržujte tato pravidla. Ať pak někdo po vás není zklamaný🥰👍🏻. My s dětmi jsme si vzali z pokladu jeden přívěsek (já teda myslela, že si děti vyberou tu krásnou medaili😁, ale přívěsek vyhrál) za celou třídu a zbytek pokladu jsme dětem připravili v našem týpí ve školce.

PS.: pro dalšího nálezce jsem do truhličky přidala i kamínek.

My jsme si cestu skvěle užili. Vše bylo pěkně připraveno, nikde nic nechybělo, prošli jsme si pěknou trasu lesoparkem (3,4 km) a poklad na konci byl skvělou odměnou.

Za mě musím říct, že to bylo moc prima. 👍🏻🙂🐊🐙

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *